Ennätyshalpa joustoluotto 2020

ennatyshalpa joustoluotto 2020 - kansikuva

Joustoluotto on nyt halvempaa kuin koskaan. Suomen hallitus haluaa yrittää hidastaa suomalaisten velkaantumista koronapandemian aikana asettamalla voimaan väliaikaisen korkokattolain, joka tuo vakuudettoman lainat ja joustoluottojen hinnat ennätysalas.

Korkokattoa laskettiin jo vuonna 2019 syksyllä

Korkokattoa muutettiin kunnolla viimeisimmän kerran vuoden 2019 syksyllä, jolloin nimelliskorko rajattiin 20 prosenttiin ja lainojen vuosikulujen ylärajaksi asetettiin 150 euroa vuodessa.

Syynä tähän ovat olleet nimenomaan kulutus- ja joustoluottojen teknilliset porsaanreiät, jolla lainantarjoajat ovat pystyneet kiertämään vuonna 2013 asetettua korkokattolakia, joka rajasi kaikkien pienlainojen (alle 2000 €) maksimikorkoksi 51 % (50 % nimelliskorko + 1 % viitekorko).

Yli 2000 € joustoluottolimiittien avulla lainantarjoajat kiersivät edellä mainittuja vuoden 2013 rajoituksia, mutta nyt asiat ovat vihdoin muuttuneet.

Uusi väliaikainen korkokatto vuoden 2020 loppuun asti

Koronapanedimia on vaikuttanut dramaattisesti ihmiset työllisyyteen ja tuloihin, jonka vuoksi hallitus päätti, että tästä syystä normaalia aktiivisemmin luottoa hakevia kansalaisia tulee suojella velkakierteeltä. Korkokatto puolitettiin 20 prosentista kymmeneen prosenttiin ajanjaksolle 1.7.2020 – 31.12.2020. Vuosikulujen yläraja pysyy 150 eurossa, mutta samalla kulutus- ja joustoluottotuotteiden suoramarkkinointi on kielletty. Muut markkinointikanavat voivat toimia normaalisti.

Miten väliaikainen korkokatto vaikuttaa uusiin joustoluottoihin?

Kaikki uudet, väliaikaisen lain voimassaolon aikana avattavat joustoluottolimiitit ovat automaattisesti uuden korkokaton alaisuudessa ja asiakkaat saavat nauttia tästä edusta ongelmitta vuoden 2020 loppuun asti. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että nostojen korko nousee erittäin suurella todennäköisyydellä takaisin 20 prosenttiin väliaikaisen korkolain päätyttyä, ellei lainantarjoaja toisin sano tai lain voimassaoloa jatketaan.

Miten väliaikainen korkokatto vaikuttaa vanhoihin joustoluottoihin?

Jo avattujen joustoluottolimiittien pitäisi noudattaa uutta väliaikaista lakia automaattisesti, kun uusia nostoja tehdään. Mikäli näin ei jostain syystä ole, niin aiheesta kannattaa olla heti yhteydessä omaan luottoyhtiöön, jotta asian saa korjatuksi.

HUOM. Korko ei vaikuta ennen lakimuutosta nostettuihin joustoluottoihin, ainoastaan niihin, jotka on nostettu aikavälillä 1.7.2020 – 31.12.2020!

Mihin kaikkiin lainatuotteisiin väliaikainen korkokatto vaikuttaa?

  • Väliaikainen korkokattolaki koskee vakuudettomia kulutus- ja joustoluottoja, eli lainoja, jotka maksetaan tilille.
  • Väliaikanen korkokattolaki EI koske luottokortteja, osamaksusopimuksia, eikä autoa tai asuntoa varten otettua lainaa (eli käytännössä hyödykesidonnaiset luotot).

Nyt lainojen kilpailutus ja erityisesti lainojen yhdistäminen kannattaa

Uusi väliaikainen korkokatto on loistava tilaisuus useamman lainan tai luoton ottaneille kilpailuttaa maksussa olevat lainat, koska lainan hinta on nyt niin halpa. Paras palvelu lainojen kilpailuttamiseen ja yhdistämiseen tällä hetkellä on Lainaa.com, jonka kautta pystyy ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia kilpailuttamaan lainat jopa 60 000 euroon asti, 20 vuoden maksuajalla. Heillä on yhteensä yli 40 yhteistyökumppania, joiden joukosta on helppo valita parhaat tarjoukset ja ehdot.

Mikä parasta, heidän periaatteenaan on auttaa kaikkia käyttäjiä tekemään järkeviä talousratkaisuja, joten heidän osaltaan ei tarvitse odottaa minkäänlaista painostusta tai tyrkyttämistä lainoille; lainojen yhdistämispalvelu on kehitetty nimenomaan elämää helpottavaa maksujärjestelyä varten. Voitte lukea palvelusta lisää Lainaa.com lainojen yhdistäminen -sivulta.

Tärkein tieto kulutusluottoa tai muuta vakuudetonta lainaa ottaneelle on se, että olemassa olevien lainojen korot eivät alennu 10 %:iin automaattisesti, vaan lainanhakijan tulee kilpailuttaa ja ottaa uusi laina, jos hän haluaa väliaikaisen korkokattolain mukaisen koron lainalleen!